Duitse fokkers (lid van de vereniging)

Buitenlandse fokkers fokken niet volgens het reglement van de landseervereniging Nederland. Deze fokkers fokken volgens de regels van het land van herkomst.
Hier zal ook geen controle en nestinventarisatie plaats vinden.

Indien u een pup wilt aanschaffen uit het buitenland, zijn wij genoodzaakt u erop te wijzen dat de pup pas op de leeftijd van 15 weken naar Nederland mag.

Dit i.v.m. de Europese wetgeving omtrent de Rabiësenting die op 29-12 2014 van kracht is gegaan inzake invoer- en uitvoereisen

Deze wetgeving houdt in dat elke pup die de grens over gaat (of dit nu pups zijn die vanuit Nederland naar het buitenland gaan, of pups die vanuit het buitenland Nederland in komen) in het land van herkomst tegen rabiës gevaccineerd moet zijn. Omdat de rabiës vaccinatie pas op 12 weken leeftijd gegeven mag worden, en een wachttijd kent van 21 dagen voordat de enting werkt, mogen pups dus pas vanaf een leeftijd van 15 weken de grens over. Wanneer u een pup wilt kopen van een buitenlandse fokker, dient u hier dus rekening mee te houden en afspraken met de fokker te maken over het langere verblijf.

Ook moet u sinds 01-11-2021 een UBN nummer aanvragen om een pup uit het buitenland in te kunnen voeren.

Landseerkennel vom Nebelwald

Donata Künsler

Schanzstrasse 40

D-47475 Kamp-Lintfort

Duitsland

Tel: 0049-(0)2842-908871

Website: https://www.landseer.org

E-mail: donata@landseer.org